Naknada za rezerviste za vreme NATO bombardovanja

NAKNADA ŠTETE REZERVISTA ANGAŽOVANIH ZA VREME NATO BOMBARDOVANJA

Za vreme trajanja NATO bombardovanja 1999. godine mnogi od vas su bili učesnici tog ratnog vihora. Ukoliko ste Vi ili neko Vama blizak upravo bili angažovani od strane ministarstva odbrane (Dražave), javite se da ostavrimo Vaša prava koja Vas sleduju na ime duševne boli za pričinjenu diskriminaciju i razliku u dnevnicama.

 
 

Da podsetimo, nakon završetka ratnog perioda na osnovu Uredbe Vlade Srbije iz 2008. godine, oko 10.000 ratnih rezervista sa područja Topličkog okruga dobilo je oko 220.000,00 dinara za dane provedene u vojnim jedinicama u vreme NATO bombardovanja.

Ratni vojni rezervisti iz Topličkog kraja i okoline su 2008. godine krenuli sa protestima zbog nezadovoljstva ophodjenja tadašnje vlade prema njima kao ratnim vojnim veteranima i zbog isplata ratnih vojnih dnevnica koje su u to vreme bile veoma niske ili pak nisu uopšte bile isplaćivane...

Oni su te 2008. godine sklopili vid sporazuma sa državom da bi obustavili dalje proteste koje su započeli i na ime skopljenog sporazuma si i isplaćeni. Samim tim činom Tadašnja Vlada Republike Srbije je ostale rezerviste koji ne žive na tom području diskriminisala i stavila u položaj nejednakosti tj. postavila ih je kao rezerviste drugog reda i ako su svi rezervisti bili podjednako angažovani u svojim jedinicama.

 
 

Agencija Iskra pokreće postupak diskriminacije i otklanjanja posledica diskriminacije, predujmljuje troškove postupka umesto Vas i samo ukoliko smo uspešni tražimo nagradu za naš rad.

Od Vas je potrebno da imate važeću ličnu kartu i vojnu knjižicu.

Vaša prava i ono što Vas sleduje a što Vam je bespravno oduzeto je naša briga.

Naš jedini cilj u ovom je da Pravda bude zadovoljena!

Pozovite nas