Naknada štete rezervistima angažovanim za vreme NATO bombardovanja

NAKNADA ŠTETE REZERVISTIMA ANGAŽOVANIM ZA VREME NATO BOMBARDOVANJA

Za vreme trajanja NATO bombardovanja 1999. godine mnogi od vas su bili učesnici tog ratnog vihora. Ukoliko ste Vi ili neko Vama blizak bili angažovani od strane ministarstva odbrane (Dražave), javite se da Vam pomognemo da ostvarite prava koja Vas sleduju na ime duševne boli za pričinjenu diskriminaciju i razliku u dnevnicama.

 
 

Da podsetimo, nakon završetka ratnog perioda na osnovu Uredbe Vlade Srbije iz 2008. godine, oko 10.000 ratnih rezervista sa područja Topličkog okruga dobilo je oko 220.000,00 dinara za dane provedene u vojnim jedinicama u vreme NATO bombardovanja.

Ratni vojni rezervisti iz Topličkog kraja i okoline su 2008. godine krenuli sa protestima zbog nezadovoljstva ophođenja tadašnje vlade prema njima kao ratnim vojnim veteranima i zbog isplata ratnih vojnih dnevnica koje su u to vreme bile veoma niske ili pak nisu uopšte bile isplaćivane...

Oni su te 2008. godine sklopili neki vid sporazuma sa državom da bi obustavili dalje proteste koje su započeli i na ime skopljenog sporazuma si i isplaćeni. Samim tim činom tadašnja Vlada Republike Srbije je ostale rezerviste koji ne žive na tom području diskriminisala i stavila u položaj nejednakosti tj. postavila ih je kao rezerviste drugog reda i ako su svi rezervisti bili podjednako angažovani u svojim jedinicama.

 
 

Agencija Iskra pokreće postupak otklanjanja posledica diskriminacije, predujmljuje troškove postupka umesto Vas i samo ukoliko smo uspešni ostvarujemo pravo na nagradu za naš rad.

Sve što je potrebno jeste da imate važeću ličnu kartu i vojnu knjižicu.

Vaša prava i ono što Vam sleduje a što Vam je bespravno oduzeto su naša briga.

Neka pravda bude zadovoljena!

Call Now ButtonPozovite nas